Archief

Geplaatst op door

Tonny, Dank je dat je 9 jaar `onze voorzitter` wilde zijn!!

Tonny stopt als voorzitter maar dat is zeker niet het einde van de zeer actieve Tonny zoals wij hem kennen.

Na zijn actieve voetbal carrière wordt Tonny een fanatieke en zeer actieve fietser. En dat hij nog eens een potje goed kan fietsen zal later nog blijken ook. Als snel (2001) had hij De Tourmalet en De Tourmalet hem gevonden. Het bleek een gouden combi te worden. 

Naast het fietsen bleek Tonny ook een actieve en handige jongen te zijn. Vrij snel na zijn lidmaatschap wist men Tonny al te vinden voor diverse taakjes. In 2005 trad Tonny ook toe tot het bestuur van onze club. Toen Herman om medische redenen in 2011 de voorzittershamer moest neerleggen was Tonny bereid deze op te pikken.

Tussen 2011 en nu is de club gestegen van 56 leden naar 150 leden. De club heeft zich ontwikkeld toch een volwaardige club met diverse fietsdisciplines en fietsgroepen op ieders niveau inclusief een prachtige damesafdeling. Tonny was en is jaren lang de bezieler bij `onze veldtoertocht` met als resultaat afgelopen winter de mooiste tocht allertijden. Een 5-tal jaren geleden werd ook onze `lichtjestocht` uit de grond gestampt. Aan de technische kant had Tonny ook zeker zijn input. We vergeten natuurlijk niet de mooie clubuitstappen richting Geroldstein en de laatste jaren mogen we Tonny toch ook wel de drijvende kracht en stijfvol fietser binnen en achter de tijdritploeg noemen.

Een apart hoofdstukje is toch wel de clubkledij. Ik denk te mogen stellen dat club fantastisch voor de dag komt. Passen, bestellen, leveren, ruilen, opslag, klachten afhandelen, … het is een immense klus. Tonny (en Chantal) staat en stond altijd paraat.

Tonny, nogmaals dank je wel voor je grote bijdrage aan onze club. Fiets met nog meer plezier, we hopen nog vaak met jou te mogen fietsen.

Het bestuur

Eindejaarstocht 29 december 2019

De “Eindejaarstocht 2019” van de Wielervereniging WV Tourmalet gaat net als de vorige jaren weer naar de Gebroeders Harbers in Hilvarenbeek, zij nodigen de wielerclub uit om bij hun gezamenlijk het eindejaar te vieren met een uitgebreide lunch en de nodige drankjes. Het was weer een gezellige boel bij de Pensionstal Harbers, en wij als wielervereniging Tourmalet bedanken de gebroeders Harbers voor hun gastvrijheid.

Te gast bij de fam. Harbers!!

Naar jaarlijkse gewoonte wordt heel de club WV TOURMALET uitgenodigd bij Huub en Richard Harbers. Kosten noch moeite worden gespaard.

Jaarlijks zijn de 2 vrienden van Chris onze vaste begeleiders bij ons wieler week einde. Afgelopen zomer hebben ze ons vergezeld in Duitsland. Wat drinken, af en toe een lift, een val partij oplossen …   niets is te veel.

En op de koop toe zet Huub zijn deuren van de manege kantine ook nog eens wagenwijd open. De drijvende kracht Chris maakt de jongens zo gek dat ze alles op tafel hebben staan: soepke, koffie, broodjes, .. noem het maar op en ja natuurlijk staan de mooiere bieren ook in de koelkast: ze zijn goed, te goed,…

Ook Chris en Wietse zorgen er elk jaar weer voor dat de routes dik in orde zijn. DE MTB – ers krijgen een 55 km voorgeschoteld om binnendoor via de bossen en de weilanden naar de manage van Hilvarenbeek te crossen. Op de weg een beetje het zelfde verhaal. Wietse laat ons met een leuke lus heen fietsen en de kortste weg terug. We hadden 65 km op de tellen.

Vorig jaar zijn we PATRICK VAN KAAM verloren. Serge heeft een collecte bus voor het diabetes fonds gemaakt. Bij deze tocht zijn we met de bus rond gegaan. Het is een klein gebaar en hierdoor kunnen we Patrick toch een beetje in ons gedachten houden. Het was ook fijn dat vader Toon nog even wilde langskomen.

Al bij al : een zeer fijne, sportieve en goed verzorgde ochtend met dank aan DRIE SUPER LIEVE EN GASTVRIJE ZOTJES!!!

Overlijden Ben Weber

Onze herinnering aan Ben Weber

Ons bereikte het droevige bericht dat Ben Weber op 80 jarige leeftijd is overleden.

Ben is jaren lang lid geweest van onze mooie vereniging.

Ondanks veel tegenslagen  was Ben altijd goed gehumeurd en had veel gevoel voor humor.

Hij verloor op vrije jonge leeftijd zijn vrouw Tonny en zakelijk ging het hem ook niet altijd voor de wind.

Op het laatst kreeg Ben problemen met zijn gezondheid en kon hij niet meer in de groep fietsen. Hij heeft dan nog vrij lang alleen gefietst maar dat ging op het laatst ook niet meer.

Ben was een gentleman, praatte nooit over andere mensen en was altijd belangstellend voor  leden met problemen.

Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies van Ben.

Van een fietsmaat.