Clubuitstap

Geplaatst op door

Na het succesvolle clubweekend van het afgelopen jaar naar de Veluwe is de lat hoog komen te liggen maar de organisatie gaat ook deze uitdaging graag aan! De voorbereidingen voor weer een onvergetelijk sportief weekend zijn inmiddels in volle gang: de accommodatie is vastgelegd, routes beginnen vorm te krijgen en de eerste parcoursverkenning heeft plaats gevonden.
Op zaterdag 17 , zondag 18 en maandag 19 juni staat het clubweekend naar Winterberg in Duitsland op de kalender. Winterberg is gelegen in het Sauerland en is in de zomermaanden een walhalla voor fietsers en mountainbikers. Het gebied heeft prachtige stille wegen, strak asfalt en schitterende en goedlopende beklimmingen. De beklimmingen zijn minder steil dan we tijdens het BeDuLux weekend voor de wielen hebben gekregen maar doorgaans iets langer en bieden alle mogelijkheden om voor ieder niveau prachtige en haalbare routes uit te zetten. De uitvalsbasis voor drie dagen fietsplezier wordt Hotel Resort Winterberg (www.hotelwinterbergresort.nl), een absolute toplocatie met goede kamers, een degelijke “Duitse” keuken maar ook een heerlijk terras met een fantastisch uitzicht op de “Kahler Asten”, de hoogste en bekendste berg van het Sauerland. Het hotel beschikt ook over een zwembad om na terugkomst van een rit de spieren even lekker te ontspannen. Iedere dag zullen er drie verschillende routes worden aangeboden waarbij we er voor zullen zorgen dat iedereen op zijn niveau aan zijn/haar trekken kan komen. Vanzelfsprekend zijn voldoende rustpauzes en verzorging voorzien! De eerste contacten met het management van de Gebroeders Habers zijn inmiddels gelegd en we hebben goede hoop dat we dit topteam ook weer voor 2023 kunnen vastleggen. De verzorging zal dus ook dit keer weer niets te wensen over laten en van professioneel niveau zijn!
Naast fantastische routes op de weg willen we dit jaar ook, bij voldoende belangstelling, de mogelijkheid aanbieden om te mountainbiken. In de directe omgeving van ons hotel liggen een aantal schitterende mountainbike routes. Het is ongeveer 3,5 uur rijden (met de auto…) van Baarle naar Winterberg en zal met eigen vervoer plaats vinden. Te zijner tijd gaan we kijken hoe we het vervoer d.m.v. carpooling etc. zo veel mogelijk kunnen optimaliseren om de kosten zo laag mogelijk te houden. We hebben, uitgaande van voldoende deelnemers, een goede prijs met het hotel kunnen onderhandelen en ook met de lunch locaties voorzien we gunstige voorwaarden. We hebben de kosten helaas niet op het niveau van afgelopen jaar kunnen houden: euro 275. Voor dit bedrag krijg je behalve een fantastisch fietsweekend, 2 overnachtingen in Hotel Resort Winterberg inclusief
ontbijtbuffet, lunches onderweg, 2 maal diner en uitgebreide verzorging tijdens de tochten.
Wordt dit jouw sportieve hoogtepunt voor komend jaar? Wij doen er in ieder geval alles aan om er wederom een onvergetelijk weekend van te maken!